Rejser / Krydstogt, Middelhavet 2013

Krydstogt, Middelhavet 2013

Vi var på bryllupsrejse-krydstogt med Costa Magica 9. – 16. september i det østlige middelhav (Italien, Grækenland og Kroatien).

Det var vores første krydstogt, og bestemt ikke det sidste.
 

 

 • 3470 passagerer

 • 1358 kahytter

 • Besætning 1.027

 • Bygget i 2004

 • 4 stjernet

 • 102.587 tons

 • Max speed 20 knob

 • Længde 271 meter

 • Bredde 35 meter

 • 5 restauranter

 • 13 barer

 • 1.300 m2wellness center med fitness, sauna og Tyrkisk bad

 • 5 jacuzzis

 • 4 swimmingpools, herunder en med et udtrækkeligt overdækning

 • Tennisbane

 • Udendørs løbebane

 • Teater i tre niveauer

 • Casino

 • Diskotek

 • Pool dæk med glastag

 • Vandrutschebane

 • Bibliotek

 • Shopping Center

 • Grand Prix kørestimulator

 • Virtual World, Squok Club med børnepool

Vi boede på 10. dæk i en premium kahyt med egen balkon 


 

Se link til skibet ved at klikke her

 

 

You need to install or upgrade your Flash Player

Her er programmet for krydstogtet

Day         Itinerary                                        Arrive        Depart

Day 1       Venice (Italy)                                                 - 17:00

Day 2       Bari (Italy)                                     12:30          18:30

Day 3       Katakolon / Olympia (Greece)           13:30          18:30

Day 4       Piraeus/Athens (Greece)                 13:00           22:00

Day 5       Santorini (Greece)                          07:00          14:00

Day 6       Corfu (Greece)                              13:00           19:00

Day 7       Dubrovnik (Croatia)                        08:00           13:00

Day 8       Venice (Italy)                               09:00-

 

Venedig (Italien)

Venedig er bedst kendt for sine mange kanaler – der findes ikke mindre en 150 kanaler og 446 broer. Byen er bedst set fra vandet, så tag med en romantisk gondol eller bådbussen gennem de fortryllende kanaler, hvor det ene imponerende palæ efter det andet ligger langs kanalen. Den mest kendte bro er Rialto-broen midt på Canal Grande, som i mange år var den eneste forbindelse over kanalen og den var derfor en vital del af Venedigs infrastruktur. Markuspladsen er Venedigs centrale plads og ud til pladsen ligger Markuskirken med sine fem imponerende kupler. Markuspladsen ligger imidlertid så lavt, at den jævnligt er oversvømmet med flere centimeter vand. Når det sker, lægges der gangbrædder ud, så turisterne kan færdes tørskoet.

Bari (Italien)

På halvøen ved Italiens ”støvlehæl” ligger Bari, som er hovedstaden i regionen Puglia. Byen er fyldt med smukke historiske bygninger og er berømt for sine strande, maden og de små byer i det bakkede landskab. Bari er den anden største by i Syditalien og har en rig, kosmopolitisk fortid. Blandt andet finder man byzantinsk, normannisk og arabisk kultur over alt i byens meget smukke arkitektur, specielt det usædvanlige basilika fra det 12. århundrede dedikeret til byens beskytter, Sankt Nicolaj.

Katakolon (Grækenland)

Bølgerne slår stille mod kysten af denne rolige by på Peloponnes halvøen. Det er hyggeligt at trisse rundt i de fredelige gader eller nyde en drink på en af restauranterne ved vandet. Udsigten er pragtfuld og solrig. Ruinerne på Olympia ligger lige ved, det var her de første olympiske lege fandt sted 776 f.kr. Et spændende sted med stor arkæologisk værdi.

Santorini (Grækenland)

Santorini er en af de populæreste græske øer, mest på grund af øens ekstraordinære farver, det typiske sorte vulkansand omkranset af røde klipper og det krystalklare blå vand. I hovedbyen Fira bliver man tryllebundet af de mange hvidstenskalkede huse, ortodokse kirker med de blå kupler og flere guldsmedebutikker, som skyder op langs bjergsiderne i næsten 400 meters højde. Disse kan du komme til på tre måder, en kabelbane, på æselryg eller til fods. Uanset transportmetode får du en fantastiks udsigt over Akrotiri, en af verdens mest interessante byer. Byen minder om Pompeii og er et utroligt flot sted at spadsere igennem. Slut eventuel dagen af, med et besøg på den lokale bodega i den pragtfulde klippelandsby Oia.

Piræus/Athen (Grækenland)

Piræus er Athens havneby og ligger lidt syd for selve hovedstaden. Op til sommerolympiaden i 2004 fik Athen en ansigtsløftning af den anden verden og der blev blandt andet restaureret bygninger og kunstværker til den store guldmedalje. Det lykkedes imidlertid for grækerne at fastholde sjælen i arven fra fortiden og Athen er i dag en fascinerende by i både historisk og nutid sammenhæng. Når man besøger Athen er et besøg til Akropolis et must. Rundvisningerne omfatter nogle af de mere iøjnefaldende træk ved den græske civilisation – en kultur, hvis prægtige ruiner stadig forbløffer og betager tusindvis af besøgende hvert år. Her finder man blandet andet Parthenon, den største bygning på Akropolis og er et af de mest betagende syn i verden. Det blev bygget til Athene og er den dag i dag stadig en fantastisk bygning. Der renoveres ofte og til stadighed på bygningen for, at bevare den så intakt som muligt. De bedste steder at handle lokalt håndværk er i Monastraki og Plaka. Her finder man det farvestrålende porcelæn/keramik, smukt broderi, duge og tæpper og meget mere. Athen er simpelthen en by man kan besøge igen og igen.

Korfu (Grækenland)

Korfu ligger som den nordligste af de 7 ioniske øer i det Ioniske hav på den vestlige side af Grækenland og er på størrelse med Bornholm. Korfu er den grønneste af de Ioniske Øer og sandsynligvis også den meste kendte. Øen lokker med et spændende landskab med vilde blomster, cypresser, oliventræer og mange dejlige sandstrande. Korfu er også kendt for dyrkning af grøntsager, hvilket giver den friske bjergluft en behagelig duft. Syd for byen Korfu ligger Moraitika og Messonghi, som byder på smukke landskaber og strande. Øens vestkyst er dog den mest attraktive, hvor man finder nogle af de smukkeste landskaber og det er også her, man finder de små bugte med sandstrand omgivet af klipper og træer. Nordkysten er en mere typisk græsk klippekyst, hvor det krystalklare vand har dannet bugte og indskæringer med småsten. Korfu har mange dejlige strande, og det er især værd at besøge Myrtiótissa i nærheden af byen Korfu og Glyfada og Pelekas på vestkysten. Der er også masser af ugenerede strande på vestkysten. Dem kommer man nemmest til med vandtaxa eller med en af de små både, som tilbyder dagture mod betaling. Korfu er den bedst egnede ø til dykning og snorkling i hele Grækenland, og i øvrigt også det eneste sted, det er tilladt. Byen Kèrkyra, som Korfu by hedder på Græsk, har nogle fantastiske restauranter med lækker mad. De bedste restauranter ligger rundt om Plateia Dimarchiou (rådhustorvet) og langs Kapodistriou.
Mange forskellige kulturer har haft indflydelse på maden og det er tydeligt, at det italienske køkken har haft stor indflydelse. Men man må heller ikke gå glip af gelateriaerne (isbutikkerne), hvor der laves noget af det bedste is.

Dubrovnik (Kroatien)

Dubrovnik er en af de flotteste anløbshavne og er det sted i Europa, hvor historie og bygninger fra Middelalderen er bedst bevaret. Det historiske bycenter er med på UNESCO’s Verdensarvsliste og igennem den store stenfæstning ved ”Den gamle by” bliver man fortryllet af en verden med marmorbelagte torve, springvand og store åbne pladser.