Tilbage
Pad Thai med tigerrejer
Pad Thai med tigerrejer

Pad Thai med tigerrejer

2 personer

Ingredienser

Sauce: (og ellers kan den købes færdiglavet)
2 spsk. tamarindpasta (el. miso)
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. honning
1 spsk. rørsukker
1 spsk. soyasauce
1 spsk. riseddike (el. almindelig eddike)
0,5 dl vand

Pad Thai
1 pakke nudler
3 æg
2 cm. ingefær
4 forårsløg
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
200 g. tigerrejer (der kan også bruges kylling)
1 dl. bønnespirer
olie til stegning

Tilbehør
Peanuts
Frisk koriander

Instruktioner

  • Sauce (hvis ikke du har en færdiglavet)
  • Kom tamarindpasta, fiskesauce, rørsukker, honnning, soya, eddike og vand i en lille gryde og lad det simre ved medium varme i ca. 5 minutter. Det skal være flydende. Sæt til side og køl af
  • Kog nudlerne
  • Snit forårsløg i fine skiver
  • Hvidløg presses og skalotteløg hakkes fint
  • Skræl ingefær og riv det fint
  • Svits hvidløg, løg og ingefær i en wok i lidt olie ca. 1 minut
  • Tilsæt æggene i wokken og rør ca. 1 minut, til de lige er sat
  • Tilsæt rejer og sautér ca. 2-3 minutter til de er tilberedt
  • Tilsæt forårsløg, de forkogte nudler og saucen
  • Lad det koge, til saucen er absorberet, 1 minut inden servering tilsættes bønnespirerne
  • Anret i to skåle og top med frisk koriander og salte peanuts