Svensk pølseret
Ingredienser
1 pk. røde pølser
2 kg. kogte kartofler
1 pakke bacon i tern
1 stort løg
2 dåser tomatpure
1/4 liter kaffefløde
1/4 - 1/2 liter mælk, madlavningsfløde, eller luksusudgaven: piskefløde
2 spsk. cayennepeber
3 spsk. paprika (evt. røget paprika for mere smag)
Salt og peber
Purløg
Instruktioner
- Steg bacon i en stor gryde eller en høj sautepande
- Hak løget fint, og steg det sammen med det næsten færdigstegte bacon
- Skær pølserne i skiver, og steg dem sammen med de let brunede løg og bacon
- Tilsæt cayennepeber, paprika og tomatpure i gryden, og lad det brænde lidt af, inden der tilsættes fløde og mælk
- Rør godt sammen, og tilsæt så kartofler i tern, og vend retten forsigtigt rundt, så kartoflerne ikke går i stykker
- Smag til med salt, peber, og måske mere paprika og cayennepeber efter smag
- Drys med hakket purløg