Tilbage
Urtepaneret rødspætte med smørdampet grønt

Urtepaneret rødspætte med smørdampet grønt

2 personer

Ingredienser

500 g. rødspættefileter uden skind
2 dl. hakkede krydderurter, fx dild og persille
Kartofler
3-4 gulerødder
1 dl. ærter, frosne eller friske
2 dl. rasp
50 g. hvedemel
2 æg
25 g. smør til stegning
2 spsk. rapsolie
Salt og peber
Pynt: Evt, ærteskud og frisk dild

Instruktioner

  • Rens fiskefileterne og tør dem med et stykke køkkenrulle
  • Del hver filet på langs og krydr dem med salt og peber
  • Bland de hakkede krydderurter med rasp
  • Vend fiskefileterne i mel, derefter i letpiskede æg og til sidst i raspblandingen
  • Varm en pande op med smør og rapsolie og rist de panerede fiskefileter i ca. 2-3 minutter på hver side. Vend dem 1 gang, og hold dem lune
  • Skræl gulerødder og skær dem i rustikke stykker
  • Kog kartofler, og tilsæt gulerødderne de sidste 2 min af kogetiden
  • Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem i halve
  • Sauter kartofler, gulerødder og ærter i en stor pande og vend dem rundt ved jævn varme, til de er lune
  • Tilsæt frisk dild og smag grøntsagerne til med salt og peber. Servér de dampede grøntsager med stegte fiskefileter. Pynt evt. med ærteskud + frisk dild