Tilbage
Chili con Carne
Chili con Carne
Chili con Carne

Chili con Carne

4-6 personer
Skal jo egentlig laves over bål, men det kan gå an i en gryde på komfuret.

Ingredienser

500 g. hakket oksekød
500 g. oksekød skåret i tern på ca. 1-2 cm.
Lidt olie
1 hakket løg
3 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. chilipulver eller efter smag
1 stor spsk. hakket alm. rød chili
2-3 spsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 spsk. brun farin
1/2 liter oksebouillon (evt. mere)
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse (400 g) røde kidneybønner
Salt og friskkværnet peber
Cayennepeber
Creme fraiche

Instruktioner

  • I en gryde brunes kødet, først det udskårne og derpå det hakkede. Når du kommer kødet ned i det varme fedtstof, så lad være med at røre rundt i det med det samme, men giv det lov til at brune før du vender det. I modsat fald risikerer man at sænke temperaturen i gryden, og trække saft ud af kødet, som ender med at koge i stedet for at stege. Lad også være med at overlæsse gryden, men brun kødet i flere omgange.
  • Sæt det brunede kød til side, og kom løg og hvidløg i gryden. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof. Lad løgene stege til de begynder at tage farve, og kom så kødet tilbage i gryden.
  • Tilsæt derpå de flåede tomater, tomatpuré og oksebouillon til det står et par cm over kødet. Så kommes chilipulver, hakket rød chili, oregano, spidskommen og brun farin i gryden, der røres godt om og blusset skrues helt ned. Så skal chilien koge ganske svagt i mindst 3 timer under låg. Dette er vigtigt. Man kan ikke koge en ordentlig chili con carne på ½ time. Det er muligt der må tilsættes lidt ekstra bouillon undervejs, for den må ikke koge tør. Rør i den undervejs.
  • Til sidst tilsættes de kogte bønner og evt. mere væde, retten simrer endnu ½ times tid og smages til med salt og peber og evt. ekstra chili.
  • Serveres med tortillachips og en klump Creme fraiche som modspil til det stærke.