Tilbage
Græske frikadeller med kartoffelbåde og tzatziki
Græske frikadeller med kartoffelbåde og tzatziki
Græske frikadeller med kartoffelbåde og tzatziki
Græske frikadeller med kartoffelbåde og tzatziki

Græske frikadeller med kartoffelbåde og tzatziki

Tilberedningstid : 45 Minutter
6 personer
Frikadeller på en anderledes måde

Ingredienser

500 g. hakket kalv/svin
2 æg
Lidt mel
1 dl. mælk
1 dl. feta
1 fed hvidløg
1 lille løg
Krydderier efter behov: Rosmarin, chili, salt og peber.
Eller brug den færdige græske krydderiblanding som "Frikalet" har lavet, se billede til højre
Bagekartofler
Timian
Olivenolie
1 agurk
Græsk yoghurt
Hvidløg
Chili

Instruktioner

  • Til tzatziki skal du bruge en agurk, presset hvidløg og græsk yoghurt. Skær agurken over på langs og fjern midten, ellers bliver tzatzikien for vandig.
  • Riv agurken og bland den sammen med yoghurt, hvidløg, og smag til med salt, peber og chili.
  • Skræl bagekartoflerne og skær dem i både.
  • Læg dem i en skål med isvand i et kvarter. Dette er for at fjerne stivelsen.
  • Dyp kartoflerne tørre, og vend dem i en skål med lidt olivenolie, timian og salt.
  • Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader, de skal have ca. 30 min.
  • Rør kødet sejt med mælk, æg, lidt mel, fintrevet løg, finthakket hvidløg og krydderier.
  • Smuldr feta i den færdige fars.
  • Form dejen til frikadeller og steg dem på en pande eller i ovnen.