Tilbage
Gulerodskage
Gulerodskage
Gulerodskage
Gulerodskage
Gulerodskage

Gulerodskage

Tilberedningstid : 60 Minutter
1 bradepande
Luksusudgaven med alle de rigtige krydderier

Ingredienser

3 æg
3 1/2 dl. brun farin
250 g. blødt smør
1 dl. groft hakkede valnødder
1 dl. groft hakkede mandler
1 dl. rosiner
1 1/2 tsk. natron
1 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. vanillesukker
1 spsk. stødt kanel
4 dl. hvedemel
4 dl. (4 store) fintrevne gulerødder

Glasur:
200 g. flormelis
200 g. smeltet afkølet smør
200 g. flødeost
saft og revet skal af en usprøjtet citron
2 tsk. vanillesukker el. kornene fra en stang vanille.

Instruktioner

  • Pisk æg og sukker hvidt.
  • Pisk herefter det bløde smør i, og tilsæt valnødder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille.
  • Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i.
  • Pisk ved laveste hastighed til det er rørt ud, og pisk derefter gulerødder i på samme måde.
  • Smør en lille bradepande eller springform med smør og hæld dejen deri.
  • Bag kagen ved 200 grader i 30-35 min. dæk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, så den ikke bliver for mørk.
  • Pisk den afkølede smør med flormelis og flødeost til en ensartet masse.
  • Tilsæt herefter citronsaft og revet skal, samt vanille og pisk igen.
  • Køl kagen af, inden du smører glasur på.
  • Smør glasuren på og lad gerne kagen stå i køleskab til næste dag.