Tilbage
Koldthævede boller
Koldthævede boller

Koldthævede boller

Ca. 10 stk.
Meget nemme og sunde boller, perfekte som morgenmad.
Dejen laves om aftenen, det tager 10 minutter, og kan så hæve i løbet af natten

Ingredienser

5 dl. koldt vand
20 g. gær
4 dl. hvedemel
4 dl. rugmel
2 dl. grovvalsede havregryn
1 tsk. salt
Æg eller smør til pensling

Instruktioner

  • Om aftenen: Vand og gær kommes i røremaskinen. Tilsæt rugmel og havregryn. Tilsæt så hvedemel og salt. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende. Dæk skålen med vitawrap og et viskestykke og sæt skålen i køleskabet.
  • Om morgenen: Tænd ovnen på 250 gr. Sær klumper af dejen på en bageplade ved hjælp af to skeer, og pensl med smør. Når bollerne skal i ovnen skrues ned til 225 gr., og de skal bage ca. 15 minutter.