Tilbage
Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger

Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger

Tilberedningstid : 60 Minutter
6 personer
Meget lækker og cremet suppe

Ingredienser

1 pakke kammuslinger, ca. 15 stk. Findes på frost.
500 g. jordskokker
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
Frisk timian
1 bundt purløg
1/2 liter hønsebouillon
1 dl. piskefløde
1-2 spsk. æblecidereddike (alm. hvidvinseddike kan også bruges)
100 g. bacon
1 stort sprødt æble

Instruktioner

  • Kammuslinger optøes dagen før. De lægges i en sigte over en skål og sættes i køleskabet. Så kan væden kan dryppe af mens de tør de op, så de ikke ligger og svømmer rundt i det.
  • Skræl jordskokkerne (det er et større arbejde med alle de knolde) og pil løget og hvidløget. Skær det hele lidt groft ud.
  • Steg bacon i en gryde til det bliver sprødt, og tag det op. Sauter løg, hvidløg og jordskokker i baconfedtet, sammen med timian til løgene begynder at blive blanke.
  • Tilsæt bouillon og lad suppen koge ca. 20 min. til jordskokkerne er møre.
  • Tag suppen af varmen, tag timiankvistene op og blend det hele.
  • Smag til med salt, peber og eddike. Inden servering tilsættes fløden og suppen koges op. Suppen skal være tyk.
  • Skær æblet ud i fine små stykker og vend det i lidt æblecidereddike med det samme, så det ikke oxiderer og bliver brunt.
  • Klip purløg i små stykker.
  • Så er det hele klar til servering, så nu skal kammuslingerne bare steges. Sørg for at suppen er varmet godt igennem, og purløg, æble og bacon (og tallerkenerne) står fremme.
  • Dup kammuslingerne med køkkenrulle, så de ikke er for fugtige.
  • Kom kammuslingerne på en meget varm pande med lidt olie og lad dem stege ca. 1-2 min. på hver side. Pas på ikke at gi’ dem for meget, så bliver de gummiagtige.
  • Læg æble og kammuslinger i portionsskålene eller dybe tallerkner. Hæld den meget varme suppe over og drys med purløg og bacon.