Tilbage
Panang karry, oksekødboller med ris
Panang karry, oksekødboller med ris
Panang karry, oksekødboller med ris
Panang karry, oksekødboller med ris
Panang karry, oksekødboller med ris

Panang karry, oksekødboller med ris

Tilberedningstid : 45 Minutter
4 personer
Lækker cremet thailandsk karryret

Ingredienser

500 g. hakket oksekød
2-3 tsk. Panang karrypasta (alt efter hvor stærkt man ønsker retten)
2-3 spsk. peanutbutter
2 fed hakket hvidløg
5 kaffir limeblade
1-2 stængler frisk citrongræs
1-2 løg
1 dåse kokosmælk
2 spsk. sukker
1-2 spsk. fiskesovs

Instruktioner

  • Form oksekødet til små kødboller og steg dem i lidt olie på en pande, tag dem derefter af panden.
  • Steg derefter karrypasta, hvidløg, citrongræs og kaffir limeblade i fedtstoffet fra kødbollerne og tilsæt løgbådene.
  • Kom kokosmælken i og derefter jordnøddesmørret under omrøring.
  • Smag retten til med fiskesovs og sukker.
  • Fortynd evt. sovsen med lidt vand, den må ikke være for tyk.
  • Opvarm til sidst kødbollerne i sovsen.
  • Retten serveres med ris og evt. grøn salat.
  • Tip: Citrongræs kan købes frisk hos asiatiske købmænd og kan fryses ned indtil det skal bruges.