Tilbage
Tunmousse
Tunmousse
Tunmousse
Tunmousse
Tunmousse

Tunmousse

Tilberedningstid : 30 Minutter
10-15 personer
Den årlige julefrokost tradition i vores familie

Ingredienser

6-8 dåser tun i olie
200 g. blødt smør
500 g. creme fraiche 18%
Mayonnaise efter smag
3 blade husblas
1/4 piskefløde
Saften fra en citron
Salt og peber
Til pynt: Citron, dild, rejer, laks, kaviar eller ørredrogn

Instruktioner

  • Hæld lidt af olien fra tunen og gem det til at smøre formen med.
  • Mos tunen i en skål, tilsæt mayonnaise, creme fraiche, og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur og ikke for salt.
  • Læg husblassen i 3 spsk. koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen langsomt i blandingen og rør det forsigtigt sammen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse.
  • Smør en skål eller form med olie og hæld tunmoussen i.
  • Lad tunmoussen hvile i køleskabet et par timer eller til næste dag.
  • Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad og pynt.