Tilbage
Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw
Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw
Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw
Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw
Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw

Pulled Pork Burger med hjemmelavet coleslaw

6-10 personer
Den ultimative opskrift som enhver stolt grillejer kender, her med de mest fantastiske burgerboller

Ingredienser

Masser af nakkefilet 2-3 kg.

Til Rub'en (tør-krydderiblandingen til kødet):
4 spsk. salt (pas på med at komme for meget på)
4 spsk. rørsukker
3 spsk. røget paprika
2 spsk. barbequekrydderi
1 spsk. cayennepeber
1/2 spsk. spidskommen
1 spsk. chilipulver
1 spsk. løgpulver
1 tsk. sennepspulver

Til Burgerboller (6-8 stk. store):
20 g. gær
3 dl. sødmælk
500 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
30 g. smeltet smør
1 æg til pensling
Sesamfrø

Til Coleslaw:
1 hvidkål
6-8 store gulerødder

Til marinaden af revne gulerødder og hvidkål:
4. spsk. honning dijonsennep
4 spsk. sukker
1 tsk. spidskommen
4 tsk. sellerisalt
2 tsk. peber
2 dl. æblecider eddike

Til Coleslaw dressing:
3 dl. creme fraiche 18%
3 dl. mayonnaise (Kraft, Helmanns, eller endnu bedre - hjemmerørt)
3 spsk. sukker
Lidt salt og peber

Til saucen (kold vinegar sauce):
2 dl. æbleciddereddike
1 1/2 dl. vand
1/2 dl. brun farin
2 tsk. salt
2 tsk. chilipulver eller flager
2 tsk. peber
1/2 dl. ketchup

Instruktioner

  • Dagen før kødet skal grilles: Nakkestegen "rubbes" i krydderiblandingen, den skal være dækket overalt. Det kan anbefales at have handsker på, da det er svært at vaske krydderiduften af hænderne!!
  • Stegen pakkes i Vita-Wrap og lægges på køl i 12-24 timer
  • På dagen: Ca. 10-12 timer før man vil spise lægges stegene ud på den opvarmede grill. Vi har både prøvet på en Weber Q300 og Weber Spirit E320 og med en pizzaplade kan det nemlig lykkes at få grillen til at holde en konstant temperatur på 100 gr. Vi har aldrig prøvet på en kulgrill, men det skulle være muligt, hvis bare man har lidt grillekspertise.
  • Efter 10-12 timer har købet en kernetemperatur på 90 gr. og så er det klar. Alt fedt og sener vil være smeltet, og kødet falder fra hinanden, uden at være tørt. På vores grill (Weber Spirit E320) er vi så heldige at have en røgboks der står under risten. Hvis ikke man har det kan man sætte en alubakke med flis og smuld, så det kan give noget røg. Det er især vigtigt de første timer inden stegen danner den hårde "bark".
  • Burgerboller: Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt. sukker og smør. Ælt dejen meget grundigt igennem på røremaskine, ca. 10 min. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i halvanden time. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. De skal være forholdsvis flade så de ikke bare bliver runde kugler. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv time. Pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ca. 15 min. alt efter størrelse ved 200 grader.
  • Coleslaw: Snit hvidkål og gulerødder fint og bland det i en stor skål. Rør marinaden sammen og hæld kål, gulerødder og marinade i en pose. Lad det trække i en time i køleskabet. Lav dressingen af creme fraiche, mayonnaise, sukker, salt og peber. Den skal smage sødt. Pres den resterende marinade fra kål og gulerødder fra og bland dressingen i, i stedet for. Coleslaw'en skal gerne trække et par timer i køleskab inden servering.
  • Kold vinegar sauce: Bland alle ingredienserne sammen. Saucen skal smage ret surt. Kan holde sig længe i køleskabet.