Marokkansk vintergryde med græskar
Stærk gryderet!
Ingredienser
500-700 g. nakkefilet (i store tern)
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 løg (finthakket)
4 fed hvidløg (finthakket)
30 g. frisk ingefær (finthakket)
1 tsk. stødt spidskommen
5 tsk. paprika
1 tsk. stødt cayennepeber
1-2 dåser hakkede tomater
2 dl. vand
1 lille græskar (500 g. frugtkød)
Instruktioner
- Brun kødet på en stegepande med olie og krydr med salt og peber
- Steg løgene blanke i en gryde med olie og tilsæt kød, hvidløg, ingefær og krydderier
- Steg under omrøring et par min. og tilsæt så tomater og vand. Lad retten simre under låg 45 min.
- Skræl græskarret og skær det i store tern, husk at fjerne kernerne
- Tilsæt græskar i gryden sammen med rosinerne og lad retten simre yderligere ca. 20 min. – til alt er mørt
- Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier, og servér med dampet couscous eller ris og frisk koriander