Tilbage
Citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs

Den originale Tarte au Citron Meringuée

Ingredienser

Opskriften er til 1 stor tærte eller flere små
Mørdej:
250 g. hvedemel
170 g. smør
60 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 æg

Citroncreme:
Saft af 2 økologiske citroner
Revet skal 1 økologisk citron
100 g. sukker
2 hele æg og 2 æggeblommer
2 dl. fløde

Marengs:
4 æggehvider (husk at gemme hviderne fra de to blommer brugt i citroncremen)
200 g. flormelis
1/2 tsk. eddike

Instruktioner

  • Mørdej: Smørret smuldres i melet sammen med flormelis og vanilje. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt i en fast klump. Den skal ikke æltes. Sæt dejen i køleskabet i omkring 30 min.
  • Læg herefter dejen ud i en smurt tærteform (sørg for, at dejen følger formens kant – så får du det pæneste resultat) og stik huller i bunden med en gaffel.
  • Bag tærtebunden ved 220 grader varmluft i cirka 15 min. eller til dejen er let gylden. Tag ud og afkøl til stuetemperatur.
  • Citroncreme: Pisk citronsaft, sukker, æg, æggeblommer og citronskal. Tilsæt fløden og pisk til du får en cremet masse.
  • Hæld cremen i tærteformen og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter / 10-15 min. ved små tærter, til cremen er blevet nogenlunde fast og ikke flyder rundt i formen. Lad tærten køle af.
  • Marengs: Pisk æggehviderne og flormelis til en hvid sej skum. Tilsæt eddike, og pisk videre. (Eddike gør marengsen blank, og kan ikke smages) Pisk den grundigt til du kan vende skålen på hovedet, uden den falder ud.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose, du har klippet et lille hjørne af) og dekorér kagen med små ‘dutter’ af marengs.
  • Sæt ovnen på grill-funktion (eller brug en gasbrænder, det er nemmest at styre) og bag kagen et par minutter, til marengsen er let gylden – det går hurtigere end man skulle tro, så hold godt øje med den!