Tilbage
Ovnbagt torsk med Beurre Blanc

Ovnbagt torsk med Beurre Blanc

4 personer
Rigeligt smør!

Ingredienser

4 torskefileter
Lidt dildkviste
4 gulerødder
Lidt spidskål
Lidt squash eller andet grønt, f.eks. porrer

Sauce:
250 g. koldt smør skåret i tern
3-4 skalotteløg
1/2 dl. hvidvinseddike
2 dl. hvidvin
Salt og evt. hvid peber
Lidt sprødt knust bacon til pynt

Instruktioner

  • Rul torskefileterne sammen med en stilk dild i midten. Hold dem sammen ved hjælp af et stykke snor.
  • Sæt på køl en times tid.
  • Gulerødder, spidskål og evt. andet grønt skal snittes meget fint. Så tyndt som muligt.
  • Drys fiskestykkerne med frisk peber. Sæt fisken i ovnen ved 200 grader, det skal have ca. 20 min.
  • Steg grøntsagerne på en pande i lidt smør, så de bliver bløde. Hold dem varme ved lav varme.
  • Sauce: (alt indtil det kolde smør tilsættes, kan laves i forvejen. Men når smørret kommer i skal det serveres straks) Hak skalotteløgene meget fint og kom dem i en gryde med hvidvin og eddike. Lad det koge ind til der er ca. 1/2 dl tilbage.
  • Si skalotteløgene fra. Resten skal laves lige inden servering.
  • Bring den reducerede væske i kog og tilsæt så det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt. Når al smørret er brugt op, bringes saucen næsten op til kogepunktet under stadig piskning, hvorefter den tages af varmen, smages til med salt og peber.
  • Læg grøntsagerne i bunden af en dyb tallerken, fisken ovenpå, pynt med dild og bacon, og server.
  • Saucen hældes ved fisken inde ved bordet ved servering.