Tilbage
Bailey's mousse

Bailey's mousse

6 personer
Skøn chokolademousse med smag af Baileys

Ingredienser

2 tsk. smagsneutralt gelatine pulver (f.eks. Agar Agar)
1/2 dl. kogende vand
2 spsk. koldt vand
1 dl. sukker
2 spsk. mørk kakaopulver - evt. mere for en kraftigere chokolade-smag
3 1/2 dl. piskefløde
1 dl. meget kold Bailey's
1 tsk. vaniliepulver eller korn fra en vaniliestang

Instruktioner

  • Fordel geletine-pulver i det kolde vand og lad det stå i cirka 1 minut.
  • Tilsæt det kogende vand og lad det stå indtil gelatinen er helt opløst. Stil det til afkøling.
  • Stil piskeris og skål i fryseren i 15 minutter, således at det er helt koldt. Det kan være en fordel med en røremaskine da der skal piskes meget.
  • Pisk sukker og kakao-pulver sammen i en skål, tilsæt derefter piskefløden.
  • Pisk ved medium hastighed indtil blandingen får lidt tekstur.
  • Hæld af flere omgange Bailey's, vanilie og gelatine-massen i, mens der piskes godt.
  • Fortsæt med at piske indtil det er godt blandet og massen tykner.
  • Fordel i glas og stil på køl i minimum 1 time inden servering.
  • Pynt med f.eks. hakkede pistacienødder, nougatine el. lign.