Tilbage
Chili-chokolademousse med ølskum
Chili-chokolademousse med ølskum
Chili-chokolademousse med ølskum

Chili-chokolademousse med ølskum

6-8 personer
En rigtig herredessert

Ingredienser

200 g. mørk chokolade med chili
50 g. blødt smør
9 æggehvider
6 æggeblommer
125 g. sukker
2 dl. piskefløde

Ølskum:
2,5 dl. god mørk øl evt. chokoladeøl (f.eks. Double chocolate stout. Her er brugt Jacobsens Coffee mint stout)
2,5 dl. æggeblommer
2,5 dl. sukker

Pynt: chokoladespåner el. andet

Instruktioner

  • Chokolademoussen kan laves dagen før servering.
  • Smelt chokolade og smør over vandbad.
  • Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukker lidt af gangen, til det er pisket helt stift.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Tag den smeltede chokolade af varmen, og tilsæt æggeblommerne et af gangen, mens der røres.
  • Kom 1/3 del af æggehviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt. Det skal vendes rundt, så du ikke "slår" luften ud af hviderne. Vend piskefløde i blandingen, og det hele vendes godt sammen til en ensartet masse.
  • Hældes i portionsglas og sættes på køl indtil servering.
  • Lige inden servering laves ølskum.
  • Øllet varmes op til 80 grader, og tages derefter af varmen. Der tilsættes æggeblommer og fløde, og det hele piskes kraftigt, indtil det er kølet helt af.
  • Tag moussen fra køl, og put ølskum på og drys med chokolade lige inden servering.