Tilbage
Karamelsnitter

Karamelsnitter

En lækker kage der smager af Twix/Raider-chokoladebar

Ingredienser

Til bunden:
250 g. hvedemel
75 g. sukker
175 g. smør og lidt til at smøre formen med

Til karamellen:
100 g. smør
100 g. brun farin
2 dåser kondenseret mælk

Til overtræk:
200 g. mørk chokolade
100 g. hvid chokolade

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 160 g. varmluft og smør en lille kageform.
  2. Start med at lave bunden: Bland mel og sukker, og rør smørret i, indtil det hele er godt blandet og ligner brødkrummer.
  3. Pres dejen ud i den smurte form.
  4. Prik let i dejen med en gaffel, og bag bunden i ca. 20 min, til den er fast og lysebrun.
  5. Lad bunden køle af.
  6. Karamel: Kom smør, sukker og kondenseret mælk i en gryde, og varm det langsomt op til sukkeret er opløst. Varm op til det koger, mens der røres hele tiden. Skru ned for varmen og rør stadig, i 5-10 min. indtil du får en tyk karamelsovs.
  7. Hæld karamellen over kagebunden og sæt i køleskabet, indtil karamellen er helt fast.
  8. Topping: Smelt den mørke chokolade, hæld den over karamellen, og lad stå til den er helt fast. Smelt så den hvide chokolade og tegn streger ovenpå den mørke chokolade.
  9. Sæt kagen i køleskabet, og skær den i firkanter når den er helt kold.