Karamelsnitter
En lækker kage der smager af Twix/Raider-chokoladebar
Ingredienser
Til bunden:
250 g. hvedemel
75 g. sukker
175 g. smør og lidt til at smøre formen med
Til karamellen:
100 g. smør
100 g. brun farin
2 dåser kondenseret mælk
Til overtræk:
200 g. mørk chokolade
100 g. hvid chokolade
Instruktioner
- Tænd ovnen på 160 g. varmluft og smør en lille kageform.
- Start med at lave bunden: Bland mel og sukker, og rør smørret i, indtil det hele er godt blandet og ligner brødkrummer.
- Pres dejen ud i den smurte form.
- Prik let i dejen med en gaffel, og bag bunden i ca. 20 min, til den er fast og lysebrun.
- Lad bunden køle af.
- Karamel: Kom smør, sukker og kondenseret mælk i en gryde, og varm det langsomt op til sukkeret er opløst. Varm op til det koger, mens der røres hele tiden. Skru ned for varmen og rør stadig, i 5-10 min. indtil du får en tyk karamelsovs.
- Hæld karamellen over kagebunden og sæt i køleskabet, indtil karamellen er helt fast.
- Topping: Smelt den mørke chokolade, hæld den over karamellen, og lad stå til den er helt fast. Smelt så den hvide chokolade og tegn streger ovenpå den mørke chokolade.
- Sæt kagen i køleskabet, og skær den i firkanter når den er helt kold.