Tilbage
Chokoladekage med karamel og havsalt

Chokoladekage med karamel og havsalt

Konfektkage som nydes i meget små stykker

Ingredienser

4 æg
4 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
175 g. smør
3 dl. hvedemel
8 spsk. kakao
1/2 tsk. bagepulver

Karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk
80 g. smør
80 g. brun farin
1 tsk. havsalt

Instruktioner

  • Lav først kagedejen: Rør æg, sukker, vaniljesukker, mel, kakao og bagepulver sammen.
  • Smelt smørret, rør det i kagedejen, og rør godt sammen så alt smørret er fordelt.
  • Hæld 2/3 af dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Gem resten af dejen.
  • Bag kagen i 30-35 minutter ved 175, til den lige har sat sig.
  • Mens kagen er i ovnen laves karamelfyldet: Kom smør, kondenseret mælk, salt og brun farin i en gryde.
  • Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring, og lad den stå på varmen i 15-20 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst, og karamellen er blevet relativt tyk og lysebrun.
  • Hæld karamellen over kagen, som gerne må være afkølet. Den må ikke falde sammen under fyldet. Fordel karamellen jævnt over kagen, og prik eventuelt hul ned til kagen, så lidt af karamellen kan trænge ned. Fordel det sidste af dejen over karamelfyldet. Det gøres lettest lidt ad gangen, så dejen smelter lidt og lettere fordeler sig.
  • Bag kagen færdig i ca. 35-45 min. til kagen er fast, og karamellen er blevet mørkt gyldenbrun.
  • Sættes på køl, og skæres ud i små firkanter ved servering.