Tilbage
Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

De helt rigtige amerikanske småkager

Ingredienser

120 g. sukker
140 g. farin
140 g. smør
1 æg
240 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. salt
1/2 tsk. vanillesukker
150-200 g. chokolade (helst i små "chips"/knapper) de flyder ikke så nemt ud, og så får kagerne det rigtige look. Ellers bruges bare alm. chokolade.

Instruktioner

  • Pisk sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse
  • Tilsæt æg og pisk igen
  • Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen og rør melblandingen lidt af gangen
  • Hak chokoladen groft, og vend det i dejen og bland det godt i
  • Kom dejen på køl min. 1 time, kan også vente til dagen efter
  • Del dejen i 70 g. stykker og rul dem til kugler
  • Sæt kuglerne (skal ikke trykkes flade) på en bageplade med bagepapir, der skal være rigtig god afstand mellem dem (ca. 6-8 på en bageplade)
  • Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 16 minutter (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
  • Tag kagerne ud og afkøl på en bagerist