Tilbage
Salt-karamelsauce

Salt-karamelsauce

Fantastisk sauce til både kager og is!

Ingredienser

200 g. sukker
50 g. smør
1 1/4 dl. fløde
Salt efter smag (ca. 1 tsk.)

Instruktioner

  1. Varm sukkeret i en tykbundet pande/gryde. Jo mørkere det bliver, jo mørkere bliver den færdige sauce.
  2. Når sukkeret er smeltet tages panden tilsættes smørret i små stykker, mens der hele tiden røres godt.
  3. Sæt panden tilbage på varmen, og tilsæt fløden mens du rører hele tiden i karamelmassen. Pas på det ikke sprøjter, da varmt sukker brænder meget!
  4. Tag panden af varmen når saucen er blevet glat og tyk.
  5. Hvis saucen er for tynd kan den koges mere ind, er den for tyk kan der tilsættes lidt mere fløde.
  6. Smag til med salt.
  7. Kan opbevares i køleskab i ca. 2 uger.