Tilbage
Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs
Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs
Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs
Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs
Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs

Langtidsgrillet US Brisket med hjemmelavet whiskeysovs

Brisket er en amerikansk form for det vi kalder oksespidsbryst. Det har en god fedtmarmorering, som gør at det kan klare langtidsstegning. Prøv det!

Ingredienser

2 kg. brisket
1/2 glas honning-dijonsennep

Rub:
2 spsk. flagesalt
1 spsk. chilipulver
3 spsk. brun farin
1 spsk. hvidløgspulver
2 spsk. paprika (gerne røget)
1 spsk. sellerisalt
1 spsk. peber

Whiskeysovs:
1 flaske Kraft barbequesovs eller anden god barbequesovs f.eks. Sweet Baby Ray's
1/2 liter piskefløde
Frisk rosmarin
Whiskey
Salt og peber
Lidt sukker

Instruktioner

  • Bland alle krydderierne til rubben i en skål.
  • Pensl stegen med dijonsennep og smør rubben på (hav gerne plastikhandsker på da det kan være svært at vaske krydderierne af igen).
  • Klargør grillen og sæt røgeflis på direkte varme. Stegen skal grilles ved inddirekte varme v. 100 grader i ca. 9-10 timer, til det har en kernetemperatur på 90 grader.
  • Whiskeysovs:
  • Hæld barbequesovs i en gryde og varm det langsomt op. Tilsæt fløde og whiskey, kog sovsen op, og skru derefter ned på lav varme. Smag til med friskhakket rosmarin, salt og peber, og evt, lidt sukker hvis sovsen bliver for sur.
  • Serveres f.eks. med halve bagte kartofler, Pommes Røsti eller Hashbrowns og grillede grøntsager.