Whiskey glaseret hamburgerryg
En fantastisk måde at grille en ellers kedelig hamburgerryg/skinke på
Ingredienser
1 røget hamburgerryg eller skinke (1-2kg)
Rub:
1 spsk. fint salt
2 tsk. paprika
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. rørsukker
Glaze:
1 dl. lys sirup
1 dl. whiskey
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. brun farin
1 spsk. worchestershire sauce / engelsk sovs / HP sauce (kan undlades)
Instruktioner
- Fjern nettet fra kødet og skær harlekin tern i “skindet”, så snittet går helt igennem til kødet.
- Bland ingredienserne til rubben og gnid kødet grundigt med den så det kommer ned i alle snittene (brug evt. hansker, da det er svært at vaske krydderiduften af huden igen.)
- Tænd grillen, og hvis du bruger rotisseri, så sættes kødet godt fast på spydet således at det kan sættes på grillen når kullene er klar.
- Bland ingredienserne til glaze og rør godt, det tager lidt tid at opløse sennep og sukker.
- Lad kødet rotere i ca. 1 time (hvis du ikke bruger rotisseri, så vend kødet ca. hvert kvarter).
- Smør ind imellem kødet med glaze, ikke i starten af stegetiden, da sukkeret så vil brænde og blive sort.
- Inden servering skal kødet lige ligge og trække lidt.
- Serveres f.eks. med flødekartofler eller små grillede kartofler, og hjemmelavet whiskeysovs.