Tilbage
Brunsviger

Brunsviger

Tilberedningstid : 60 Minutter
2 aluforme
Den helt rigtige fynske brunsviger. Meget nem og hurtig at bage da dejen ikke skal hæve.

Ingredienser

5 dl. vand, lunkent
100 g. gær
100 g. sukker
800 g. hvedemel
250 g . smør
500 g. brun farin
2 spsk. sirup
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 dl. kagecreme
2 aluforme

Instruktioner

  • Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt sukker, mel, kardemomme og 100 g. smeltet afkølet smør. Dejen æltes sammen til en ensartet masse og fordeles jævnt i en stor bradepande eller to alu-forme.
  • Tryk dybe huller i dejen (til sukkermassen). Dejen skal være ret blød og let klistret.
  • Smelt de sidste 100 g. smør i en gryde og rør det sammen med brun farin, sirup, mælk og kanel. Vend derefter kagecremen i sukkermassen og fordel den jævnt over dejen. 
  • Kagen sættes i en kold ovn - som derefter tændes på 200 grader, og kagen skal bage i 20-25 min.