Tilbage
Gulerodsbrud
Gulerodsbrud
Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

12 stk.
Så meget bedre end hos bageren

Ingredienser

50 g. gær
5 dl. lunkent mælk
1000 g. hvedemel
75 g. sukker
2 tsk. salt
100 g. blødt smør
2 æg
150 g. solsikkekerner
4 groftrevne gulerødder

Instruktioner

  • Lun mælken, hæld det i en skål og rør gæren ud heri. Det er nemmest i en røremaskine.
  • Tilsæt hvedemel, salt og sukker og ælt det sammen i skålen.
  • Ælt så den bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min. til dejen er god og smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Bland æg, solsikkekerner og revet gulerod i en skål.
  • Læg dejen ud på bordet og lav en fordybning hvor du hælder gulerodsblandingen i.
  • Fold dejen sammen om det hele til en stor "bolle" og ælt det hele godt igennem, sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare hænge sammen (det er meget klistret). Når dejen er nogenlunde ensartet, deles den i 12 lige store stykker og de placeres på bageplader beklædt med bagepapir. De må godt ligge næsten ved siden af hinanden, så de skal skilles/brydes fra hinanden efter bagning.
  • Lad dem efterhæve i en time og bag dem efterfølgende i ca. 15 min ved 220 grader til de er gyldne og gennembagte. Lad køle på bagerist.
  • De smager bedst nybagte men kan også fryses og varmes før servering.