Tilbage
Torskemedaljon med svampe, bacon og hvidvin

Torskemedaljon med svampe, bacon og hvidvin

6 personer
Meget lækker og anderledes forret

Ingredienser

  • Torskeryg ca. 500 g. (ca. 80-100 g pr. mand)
  • 40 g. tørrede kantareller eller karl johansvampe
  • ca. 20 skiver god bacon (2 skiver til saucen, 6 til servering og 12 til torskemedaljonerne)
  • 1 potte brøndkarse
  • Hvidvinssauce:
  • 2 skalotteløg
  • 4 dl. hvidvin
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 øko citron

Instruktioner

  1. Aftenen før servering saltes torsken med fint salt, rulles stramt op i et klæde og pakkes ind i film og lægges på køl natten over.
  2. På dagen opblødes de tørrede svampe i lunkent vand i en times tid. Vær særlig opmærksom på at få alt jord væk. Dryp dem af og læg dem på et tørt klæde.
  3. Skær torsken ud i 6 lige store medaljoner, rul 1-2 skiver bacon omkring hver og bind 1-2 stykker køkkengarn omkring for at holde på formen/baconen.
  4. Steg de 6 skiver bacon der skal bruges til pynt, til de er helt sprøde og kan holde faconen (på mit billede kan man se at det faldt sammen).
  5. Så laves hvidvinssauce: Pil og hak skalotteløgene og kom dem i en gryde.
  6. Kom hvidvin på og lad det koge ind til et par spsk. (det tager tid!) og tilsæt så fløden.
  7. Lad det koge ind til ca. 4 dl. og sigt løgene fra. Tilsæt en håndfuld brøndkarse og giv saucen en tur med stavblenderen.
  8. Pluk brøndkarse og læg buketterne i isvand med isterninger, det holder det sprødt. Dryp det af på et stykke køkkenrulle inden du skal pynte med det.
  9. Snit 2 skiver bacon fint.
  10. Lige inden servering steges torskemedaljonerne på baconsiden ved jævn varme. Rul torsken rundt på panden på baconsiden så den bliver stegt så jævnt som muligt.
  11. Du kan evt. tjekke om torsken er færdig ved at stikke en stegenål ind i midten af torsken, lad den sidde ca. 5 sekunder, tag den ud og mærk temperaturen på læben. Er kødnålen varm, så er torsken færdig. (Husk at klippe køkkengarnet af torskemedaljonerne inden servering!)
  12. Mens du steger torsken ristes svampene og den fintsnittede bacon ved jævn varme i en blanding af olie og smør på en anden pande. Hæld saucen over, lad simre et par minutter og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  13. Server torskemedaljonerne i en dyb tallerken med sauce omkring, en skive bacon oven på medaljonen og pynt med brøndkarse.