Tilbage
Kanelsnegle med chokolade og blåbær
Kanelsnegle med chokolade og blåbær
Kanelsnegle med chokolade og blåbær
Kanelsnegle med chokolade og blåbær
Kanelsnegle med chokolade og blåbær

Kanelsnegle med chokolade og blåbær

20 stk.
En anderledes høj kanelsnegl

Ingredienser

50 g. gær
2 dl. sødmælk
100 g. smør
2 æg
2 tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
500 g. hvedemel
Mælk og rørsukker til pensling
Muffinform af metal eller silikone, eller af papir
Blårbærfyld: 120 g. blødt smør, 4 spsk. sukker, 200 g mørk. chokolade, 200 g. blåbær

Instruktioner

  • Smuldr gæren i en stor skål eller røremaskine.
  • Lun mælken, den må ikke være ret varm, og hæld den over gæren.
  • Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen.
  • Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker.
  • Rør hvedemel i, lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter.
  • Blåbærfyld: Lad smørret blive blødt, og rør det sammen med sukker og hakket chokolade.
  • Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør fyldet jævnt ud over dejen. Drys med blåbær.
  • Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse.
  • Skær den i 15-20 stykker, og placér sneglene i papirforme evt. i en fast muffinform, så de beholder en høj form. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Pensl sneglene med lidt mælk og drys med rørsukker.
  • Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter.