Tilbage
Forloren hare
Forloren hare
Forloren hare
Forloren hare
Forloren hare

Forloren hare

6 personer
Rigtig mormormad

Ingredienser

1 kg. hakket kalv og flæsk
2 dl. sødmælk
2 løg, fintrevet
2 æg
1 dl. danskvand, neutral
4 spsk. hvedemel
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
(Evt. lidt knust enebær)
1 dl. rasp
2 dl. svinebouillion
Bacon, masser af bacon i skiver
Evt. lidt bacon i tern til at komme i farsen
Piskefløde til sovsen
4 spsk. ribsgelé
Sovsekulør og jævning

Tilbehør: Brune og hvide kartofler, evt. agurkesalat, rødkål, franske kartofler, ribsgelé og tyttebærsyltetøj

Instruktioner

  • Rør kødet sejt med æg, revet løg, rasp, evt. bacon i tern og mel, og krydderier.
  • Jævn farsen med danskvand og mælk til det bliver en fast, dog ikke for fast fars.
  • Flet bacon (eller rul det stramt om farsen) og læg farsen ovenpå og vend så hele farsbrødet om, så enderne af baconstrimlerne ligger nederst i fadet.
  • Hæld svinebouillion og lidt fløde ved kødet og sæt det i ovnen ved 200 gr. i ca. 15 min. så skrues ned til 175 gr. i ca. en halv time. Stegen skal have en kernetemperatur på min. 70 grader.
  • Sovsen laves af stegesky, fløde og ribsgelé. Smag til med salt og peber.
  • Serves med brune eller hvide kartofler, franske kartofler, rødkål mm.