Tilbage
Kærmemælkshorn med rabarber
Kærmemælkshorn med rabarber
Kærmemælkshorn med rabarber
Kærmemælkshorn med rabarber
Kærmemælkshorn med rabarber

Kærmemælkshorn med rabarber

Tilberedningstid : 120 Minutter
12 stk.
En rigtig god måde at få brugt rabarber til noget andet end sædvanligt

Ingredienser

Til dejen:
300 g. smør
40 g. sukker
1 vaniljestang
2 1/4 dl. lun kærnemælk
50 g. gær
500 g. hvedemel

Til marcipanmassen:
150 g. marcipan
150 g. smør
150 g. sukker
150 g. rabarber skåret i små stykker

Instruktioner

  • Ælt smør sukker og vaniljekorn til en blød masse.
  • Lun kærnemælken ved meget lav varme i en gryde. Pas på den ikke bliver for varm, så skiller den.
  • Opløs gæren i den lune kærne­mælk og tilsæt mælkeblandingen i smørret.
  • Tilsæt mel og ælt dejen grundigt, til den er smidig. Put ikke ret meget ekstra mel i, så bliver dejen tør.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i 10 minutter.
  • Så skal marcipanmassen laves. Sørg for at smørret er blødt, og ælt så smør, sukker og marcipan sammen til en jævn blød masse.
  • Del dejen i to lige store stykker og rul den ud til to rektangler på ca. 3 mm. tykkelse.
  • Skær 6 trekanter ud af hvert rektangel, alt efter hvor store du ønsker hornene.
  • Kom en klat marcipanmasse på den brede ende af trekanten sammen med 6-7 rabarberstykker.
  • Rul så trekanten sammen til et horn, begynd med den brede ende.
  • Lad kærnemælkshornene efterhæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg, eller olie, og drys med grofthakkede hasselnødder og perlesukker.
  • Bages ved 200 grader i cirka 12-15 minutter.