Tilbage
Gulerodsboller
Gulerodsboller
Gulerodsboller
Gulerodsboller
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Tilberedningstid : 90 Minutter
10-15 stk.
Verdens bedste boller

Ingredienser

50 g. gær
100 g. smør
5 dl. sødmælk
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 dl. solsikkekerner
2 dl. græskarkerner
3 gulerødder
ca. 800 g. hvedemel

Instruktioner

  • Lun mælken i en gryde ved lav varme og smelt smørret heri. Det må ikke være ret varmt.
  • Smuldr gæren i en skål og hæld mælkeblandingen over.
  • Skræl og riv gulerødderne.
  • Bland mel, salt og sukker, og hæld det i gærblandingen, lidt efter lidt.
  • Tilsæt solsikke- og græskarkerner og de revne gulerødder og ælt dejen, den skal være blank og smidig. Pas på ikke at komme for meget mel i.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.
  • Form dejen i 10-15 stykker og læg bollerne på en bageplade.
  • Bages ved 200 grader i ca.10 min.
  • Kan fryses.